Hamburgerbröd
I lördags gjorde jag hamburgerbröd som blev väldigt lyckade, receptet kommer från Jimps och Millis lchf blogg.
Jag är supernöjd med att jag kan äta hamburgare igen med gott samvete. Kommer även att testa dessa som frukost mackor.
Var väldigt enkla att göra.
Hamburgerbröd 5st
100 gram smör
5 ägg
1 krm salt
1,5 dl mandelmjöl
1 dl pofiber (finns i glutenhyllan i livsmedelsbutiker)
1,5 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
sesamfrön
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smör
Vispa ägg och salt fluffigt länge, ca 5minuter
Blanda mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, bakpulver i bunke
Blanda först i smöret i äggen och sen mjölblandningen, blanda ordentligt
Låt stå och svälla i 5 minuter
Klicka ut smeten i 5 klickar och forma till runda bröd som är ca 1cm höga
Vispa ett ägg med en gaffel i en liten skål och pensla och strö på sesamfrön.
Grädda i ca 15min eller tills bröden får fin färg
0 kommentarer:
Skicka en kommentar